Ministeerium küsib pealinnalt dokumente rahalubaduse kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Laine Jänes.
Kultuuriminister Laine Jänes. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuna Tallinna linnavalitsuse esindajad on korduvalt väitnud, et riik pole täitnud lubadust rahastada kultuuripealinna projekti ühe kolmandiku ulatuses, siis küsibki kultuuriministeerium dokumente, mis kinnitaksid sellises kohustuses kokkuleppimist.

Ministeerium soovib dokumente, kus on riigipoolne toetussumma fikseeritud ja mis on saanud ka riigi esindaja kinnituse.

Ühtlasi palub ministeerium saata eelmise keskerakondlasest linnapea Jüri Ratase ja tema erakonnakaaslase, endise kultuuriministri Raivo Palmaru vahel sõlmitud koostöölepingu, mis sätestab ministeeriumi kohustuse rahastada kultuuripealinna projekti kolmandiku ulatuses.

Kultuuriministeeriumi pressiesindaja sõnul sellist riigi kohustust fikseerivat dokumenti pole. «Riik on algusest peale lubanud kultuuripealinna projekti rahastada vastavalt eelarvevõimalustele ja on seda aastate lõikes ka teinud,» kinnitas ta.

Läinud aasta detsembris andis kultuuriministeerium teada, et riik panustab kultuuripealinna üritustega seotud ettevõtmistesse ja investeeringutesse aastatel 2008-2011 kokku üle 300 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles