Parbuse üks väidetavatest kaasosalistest vahistatakse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbust ja teisi süüaluseid esindasid eelistungil advokaadid.
Ivo Parbust ja teisi süüaluseid esindasid eelistungil advokaadid. Foto: Liis Treimann.

Pistisesüüdistusega linnaametniku Ivo Parbuse täna toimunud esimesel eelistungil väljastas Harju maakohus vahistamismääruse Parbuse ühe väidetava kaasosalise, ärimees Peeter Palusaare vahistmiseks. Varem oli tal tõkendiks allkiri kodukohast mittelahkumise kohta.


Palusaart esindas täna kohtus advokaat Tanel Märlas, kes väitis kohtus, et Palusaar on haige.

Kohus määras järgmise eelistungi ajaks 5. aprilli. Siis peaks ka selguma, millal tegelik kohtuprotsess algab.

Parbust ja teisi süüaluseid täna kohtus ei olnud, neid esindasid kaitsjad.

Mahukat kohtuasja, kus süüdistuse pistise andmises ja võtmises on saanud kokku 15 era- ja juriidilist isikut, juhib kohtunik Merle Parts, süüdistaja on eriasjade prokurör Kadri Väling.

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis Parbuse süüasja kohtusse eelmise aasta lõpus.

Parbust süüdistatakse selles, et töötades Tallinna abilinnapea nõuniku ametikohal, võttis ta ajavahemikul 2007. aasta augustist kuni 2008. aasta detsembrini korduvalt erinevatelt isikutelt pistist. Süüdistuse järgi toimus pistise võtmine detailplaneeringute ja ehitusprojektide üle järelvalve tegemise eest linnaplaneerimise ametis.

Süüdistuse järgi võttis Parbus pistist nii raha kui kinkekaartide näol nii endale kui sihtasutuse Jüri Vilmsi Sihtkapital kasuks. Kokku sai ta pistisena väidetavalt vara rohkem kui 980 000 krooni.

Sama kriminaalasja raames on esitatud süüdistus ka Elmar Sepale, kes Jüri Vilmsi Sihtkapitali liikmena kihutas Parbust korduvale pistise võtmisele ning aitas sellele kaas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles