Korteriühistud saavad parkimisala laiendada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korteriühistud saavad taotleda parkimisala suurendamist.
Korteriühistud saavad taotleda parkimisala suurendamist. Foto: Marko Liibak/Valgamaalane

Tallinna korteriühistud saavad parkimisala laiendamiseks linnamaade kasutusõigust taotleda.


Isikliku kasutusõiguse seadmise eesmärk on tagada elanikele korterelamuga külgneval ja majaesisel maa-alal parkimise võimalus. Isikliku kasutusõiguse tähtaeg on 15 aastat ning kasutusõiguse eest tasu ei võeta, kuna tegemist on elamuesise alalises kasutuses oleva parkimisalaga.


Abilinnapea Eha Võrgu sõnul ootab linn seoses maadele tasuta kasutusõiguse andmisega ka ühistutelt omapoolset panust.

«Korteriühistul, kes on saanud linnamaale isikliku kasutusõiguse, on maa kasutamise, hooldamise ja parendamise õigus ja kohustus,» märkis Võrk. «Korteriühistu võtab endale kohustuse hoida parkimisala alaliselt heas seisukorras ning tagada parkimiseks vajaliku teekattemärgistuse või teistlaadsete eraldusjoonte olemasolu parkimisalal. Samas ootame ühistutelt isikliku kasutusõiguse taotlemisel nende omavahelist koostööd ja kokkulepet elamuid ümbritseva maa edasiseks kasutamiseks, kuna sageli on taotletava parkimisalaga seotud mitme korrusmaja elanikud. Kõik võimalikud variandid ühistutevaheliseks koostööks, sealhulgas linnamaa ühiskasutusse andmiseks ühistutele, aitab läbi kaaluda linnaosavalitsus.»

Linnamaale saab taotleda isikliku kasutusõiguse Tallinna linnavaraameti kaudu. Enne taotlemist tuleb korteriühistul koostada parkimisala laiendamise eskiisprojekt ja see linnapalneerimise ameti poolt näidatud isikutega kooskõlastada. Isiklik kasutusõigus ei ole üleantav ning kõik liikluskorraldusega kehtestatavad piirangud tuleb kooskõlastada Tallinna transpordiameti ja linnaosavalitsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles