Eestis avaldavad fännid pühapäeval Saabile toetust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Segane olukord USA autotööstuse General Motorsi (GM) ja sellele kuuluva Rootsi automargi Saab saatuse ümber toob  selle auto entusiastid tänavatele meelt avaldama, Eestis osaleb pühapäeval toimuval toetussõidul umbes sada Saabi-omanikku.


Saabi-konvoi koguneb pühapäeval kell 11 Lasnamäel Tähesaju teel asuva Amservi parklas ning liigub seejärel mööda Laagna teed Vabaduse väljaku poole, möödudes hiljem ka Viking Motorsi hoonest.



«Isiklikult hoian pöialt, et GM ikka müügini jõuaks ja Saab edasi kestaks. 14 aastat, mil Eestis Saabi esindanud oleme, on olnud täis toredaid kohtumisi toredate inimestega,» kinnitas Viking Motorsi juhatuse esimees Üllar Taniberg.



Üle maailma samaaegselt toimuvatel Saabi-fännide toetussõitudel automargi säilimiseks osaleb tuhandeid Saabe. «Save Saab» kampaania peamine eesmärk on mõjutada General Motorsit, et see müüks Saabi mõnele pakkujale ning jätaks katki enam kui 3000 töötajaga Rootsis Trollhättanis asuva tehase likvideerimisprotsessi.



Eestis ühendab Saabi-sõpru tugev kommuun Eesti Saabiklubi foorumis. Autoregistri andmetel on Eestis üle 4500 Saabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles