Roosa värv kulus vöötrajalt maha

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu 10. detsembril nägi Rävala puiesteel väülisministeeriumi lähedal olev ülekäigukoht välja selline.
Mullu 10. detsembril nägi Rävala puiesteel väülisministeeriumi lähedal olev ülekäigukoht välja selline. Foto: Toomas Huik.

Detsembri alguses kellegi poolt omavoliliselt üle võõbatud vöötradadelt on vale värvitoon tänaseks maha kulunud.


Kellegi kuri käsi oli mullu detsembris üle värvinud ühe Rävala puiestee ja ühe Mere puiestee ülekäigukoha valged triibud. Sebravärvija jäigi tabamata, kuigi kasutatud värvitoonid ja ühele triibule kirjutatud reklaamlause sarnanesid äravahetamiseni sealsamas lähedal olnud Samsungi telefonide reklaamiga.

Transpordiameti liiklusteenistuse juht Mati Songisepp tegi detsembris politseile avalduse, milles palus asja uurida. Songisepp ütles tookord Postimehele, et ülekäiguraja triipe ei saa niisama lihtsalt värvist puhastada. Ainuke võimalus on plastik maha freesida ning uus paigaldada. See aga maksab päris palju, pealegi ei ole talviste ilmadega võimalik niisugust tööd teha.

Tänaseks on selgunud, et uut plastikut pole vaja paigaldada, sest vöötraja ülevõõpamiseks kasutatud värv polnud kuigi vastupidav ning ülekäigurajad on oma endise välimuse peaaegu tagasi saanud. Vaid kõnnitee ääres oleval triibul, millest autod üle ei sõida, on veel vale värvitooni märgata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles