Rae vallas võib võim vahetuda

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rae vallavanem Raivo Uukkivi.
Rae vallavanem Raivo Uukkivi. Foto: Peeter Langovits.

Võimukoridorides liiguvad jutud, et Rae valla praegune võimukoalitsioon, kuhu kuuluvad Keskerakonna ja Reformierakonna esindajad, on lagunemas.


Reformierakondlased kavatsevat uueks koalitsioonipartneriks võtta hoopis Isamaa ja Res Publica Liidu. Keskerakonnal on vallavolikogus kaheksa, Reformierakonnal samuti kaheksa ning IRLil viis kohta.

Vallavolikogu istung algab täna kell 17.30 ning ühe kohaliku poliitiku sõnul peaks pool tundi pärast istungi algust asjad selged olema. Ta ütles, et kuigi Reformierakond ja Keskerakond sõlmisid pärast oktoobrikuiseid kohalike omavalitsuste valimisi Rae vallas koostööleppe, kuid ilmselt see koostöö ei laabunud, nii et nüüd on reformierakondlased oma näo IRLi poole pööranud.

«Kuna me saime oma elanikelt päris suure mandaadi ja meil on vastutus ja kohustus võimu teostada, siis asume koos Reformierakonnaga võimule,» kinnitas IRLi liige Postimees.ee'le.

IRLi ja Reformierakonna koostöölepe olevat juba eile alla kirjutatud. Aga vastavalt omavahelisele kokkuleppele asjaosalised sellest enne tänast volikogu istungit ei räägi. Tänasel istungil antakse üle umbusaldusavaldused keskerakondlastest vallajuhtidele, mida hakatakse vastavalt protseduurireeglitele arutama järgmisel volikogu istungil, mis toimub nädala pärast.

Keskerakondlasest Rae vallavanem Raivo Uukkivi ütles Postimees.ee'le, et pole kavandatavast umbusaldamisest ega võimuvahetusest midagi kuulnud. «Eks demokraatlikus ühiskonnas juhtub ikka selliseid asju, aga mind pole sellistesse plaanidesse pühendatud,» lausus vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles