Tallinn ei hakka jääpurikaid katuseräästast eemaldama

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purikad Tallinna kesklinnas.
Purikad Tallinna kesklinnas. Foto: Peeter Langovits.

Katuseräästast jääpurikate eemaldamiseks vajaliku tehnika järele on mitmepäevane järjekord ja ka linnavõim ei saa siin majaomanikele appi tulla, sest linnalgi pole vastavat tehnikat.


Variant, kus linn likvideeriks kiiresti inimesi ohustavad jääpurikad ja esitaks pärast majaomanikele selle töö eest arve, ei tule kõne alla seetõttu et linnaametnikud peaksid selleks samamoodi tõstukeid rentima nagu eraomanikudki.

«See variant tuleks kõne alla siis, kui linn saaks tõstukeid kuidagi eelisjärjekorras rentida ja tellida purikate eemaldamise kohe, mitte kolme-nelja päeva pikkuse ooteajaga, nagu praegu,» ütles munitsipaalpolitsei ameti juht Kaimo Järvik.

Ta lisas, et praegu võib jääda ekslik mulje, et ühistud ja majaomanikud ei tegele jääpurikatega, aga tegelikult on asi selles, et tõstuki saamiseks tuleb mitu päeva oodata.

Kesklinna valitsuse avalike suhete nõuniku Ivo Parbuse sõnul võiks sellist asja kaaluda, kuid see kuuluks eelkõige kommunaalameti pädevusse. «Kahtlemata võiks asi nii toimida, kui kommunaalamet leiaks piisavad hoovad, et kiiresti ja odavalt tõstukeid rentida ja mupo suudaks probleemidest piisavalt hästi teavitada. Teenust hulgi tellides võiks see ju soodsam olla küll,» lausus Parbus.

Parbuse sõnul on enamus majaomanikke tänaseks oma räästad puhtaks saanud ning Kesklinna valitsus püüab jõudumööda tegeleda sellega, mis põhjusel jääpurikad suure külmaga katuseräästasse tekivad.

«Mingitel tingimustel peaks ju olema võimalik purikate teke ära hoida ja Kesklinna valitsuse järgmine samm ongi see, et tahame kõigepealt endale selgeks teha, kuidas jääpurikate tekkimist ära hoida ja seejärel ka majaomanikele. Praegu on kaks risti vastupidist seisukohta ning tahamegi kõik osapooled ühise laua taha kokku tuua ja selgust saada, mis põhjusel purikad tekivad,» rääkis Parbus ning arvas, et targem on tegeleda põhjuste kui tagajärgedega. «Jääpurikad ei kao kunagi ja see talv näitas, et kliima soojenemisele ei saa lootma jääda,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles