Vanad raudteetammid muutuvad jalgrattateedeks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmus uus Tallinna jalgrattateede kaart.
Ilmus uus Tallinna jalgrattateede kaart. Foto: Peeter Langovits.

Linnavalitsus tahab sel aastal ehitada jalgrattatee Harku vanale raudteetammile, kust rööpad on juba üles võetud. Võimalusel tahetakse sama teha ka linnahalli juurest Kopli poole kulgeval raudteetammil.


Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši sõnul tahab linn kergliiklusteede rajamiseks kasutada tänavu võimalikult palju euroraha. Jalgrattateed ehitatakse Rannamõisa teele, Männiku teele, Viljandi maanteele ja Valdeku tänavale.

Üks olulisemaid kohti on Harku vana raudtee, kus rööpaid enam pole ning kuhu on kavas samuti jalgrattatee rajada. Esialgu küll ainult osaliselt, mitte terves pikkuses.

Teine vana raudteetamm, kuhu linn kavatseb kergliiklustee rajada, kulgeb linnahalli juurest Kopli poole. Tulevikus peaks seal kulgema kesklinna ümbersõidutee ehk Põhjaväil. Kuna see projekt on praegu mitmel põhjusel takerdunud, rajatakse vanale raudteetammile kergliiklustee. Kas see just tänavu valmis saab, ei ole veel päris kindel.

Boroditši sõnul on linna üks eesmärke ühendada Tallinna jalgrattateed lähivaldade kergliiklusteedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles