Kaitseministeerium tutvustab Klooga harjutusvälja detailplaneeringut

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased Klooga harjutusväljakul
Kaitseväelased Klooga harjutusväljakul Foto: Toomas Huik

Neljapäeval, 14. jaanuaril tutvustatakse Klooga kultuuri- ja noortekeskuses kohalikele elanikele Klooga harjutusvälja detailplaneeringu eskiisi ja keskkonnamõjude hindamise programmi lähteseisukohti.

Avalikul arutelul tutvustavad kaitseministeeriumi, Keila vallavalitsuse, ehituskonsultatsioonifirma Ramboll ja kaitseväe esindajad elanikele Klooga harjutusvälja detailplaneeringu eskiislahendust ning harjutusvälja keskkonnamõju strateegilise hindamise programmi, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Nii enne arutelu kui ka arutelu käigus saavad Klooga elanikud esitada omapoolseid ettepanekuid, küsimusi ja vastuväiteid nii detailplaneeringu kui ka keskkonnamõjude hindamise kohta.

Kaitseministeeriumi infrastruktuuriosakonna juhataja asetäitja Kaupo Kaasiku korraldatakse avalik arutelu eelkõige selleks, et saada teada, millised harjutusväljaga seotud probleemid Klooga elanikele enim muret valmistavad.

«Klooga elanike tagasiside ja probleemidega tuleb arvestada nii detailplaneeringu koostamisel kui ka harjutusvälja kasutamisel, et võimalikult hästi oleksid ühildatud nii kaitseväe väljaõppevajadused kui ka kohalike elanike huvid,» ütles Kaasik. 

Valitsus asutas Klooga harjutusvälja ametlikult 2008. aasta juulis. Harjutusvälja kasutavad peamiselt Scoutspataljon, Kalevi jalaväepataljon, kaitseliidu Harju malev, vähemal määral Tallinnas paiknevad kaitseväe üksused ning vajadusel ka politsei- ja piirivalveamet ja päästeamet.

989,9 hektari suurusel harjutusväljal plaanitakse kasutada kuni 12,7mm kaliibriga tulirelvi, tankitõrjegranaadiheitjaid ja 81mm miinipildujaid. Samuti saab Klooga harjutusväljal läbi viia taktikalisi harjutusi nii jalgsi kui sõidukitel.

Avalik arutelu algab neljapäeval, 14. jaanuaril kell 18 Klooga kultuuri- ja noortekeskuses (Aedlinna tee 3). Detailplaneeringu eskiisi ja keskkonnamõju strateegilise hindamise programmi kohta on võimalik saada täiendavat infot Keila vallavalitsuse kantseleist ja veebilehelt, detailplaneeringu koostajalt AS Ramboll Eesti aadressil Laki 34, Tallinn ja veebilehelt, samuti kaitseministeeriumi veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles