Homme lendab ESTCube-1 satelliit üle Eesti

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ESTCube-1 pardakaameraga tehtud foto Vahemerest.
ESTCube-1 pardakaameraga tehtud foto Vahemerest. Foto: ESTCUBE

Homme kell 13.54 toimub ESTCube-1 satelliidi ülelend, mida kõik huvilised on oodatud vaatama koos ESTCube meeskonnaga Euroopa kosmose rändnäituse «Space Expo» telgis Vabaduse väljakul, kus toimub Eesti esimese kosmosemissiooni vahetulemuste esitlus.

Projekti akadeemiline juhendaja Mart Noorma annab ülevaate satelliidi missiooni hetkeseisust ning saavutatud tulemustest. Soodsate tingimuste korral demonstreerib ESTCube-1 meeskonna liige Erik Kulu sidepidamist ülelendava satelliidiga. Üritus algab kell 13.30 ning on kõigile tasuta.

Eesti esimene satelliit ESTCube-1 viidi Euroopa Kosmoseagentuuri kanderaketi Vega pardal Maa orbiidile 7. mail 2013.

ESTCube-1 arendamisel on alates selle väljakuulutamisest 30.05.2008 osalenud üle saja üliõpilase Tartu Ülikoolist, Tallinna Tehnikaülikoolist, Eesti Lennuakadeemiast, Eesti Maaülikoolist, Tallinna Ülikoolist ja kuuest välisriigist.

Eesti tudengisatelliidi programmi eesmärgiks on toetada kõrgetasemelist reaalharidust Eestis, andes üliõpilastele võimaluse kaasa lüüa kõrgtehnoloogilisetes kosmoseprojektides. Rohkem infot ESTCube kohta leiab siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles