Tallinna ajaloost valmib mahukas uurimus

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn
Tallinn Foto: Peeter Langovits

Järgneva viie aasta jooksul ilmub esinduslik Tallinna ajaloo üldkäsitlus, otsustas linnavolikogu.

Tallinna ajalugu põhjalikult käsitleva koguteose koostamist ja väljaandmist hakkab korraldama Tallinna Linnaarhiivi juhataja, ajaloolane Küllo Arjakas. Töö peab valmima aastatel 2014–2019 ning selle kogueelarve küünib kuni 159 115 euroni.

Vajadust niisuguse mahuka üldkäsitluse järele põhjendas linnavalitsus nüüdisnõuete ja seniste uurimuste aegumisega. Viimane põhjalik ülevaade Tallinna ajaloost ilmus aastail 1969 ja 1976. Pärast seda on eesti keeles avaldatud vaid lühiülevaateid, millest enamik toetub samale, Raimo Pullati koostatud koguteosele.

Uus uurimus on kavandatud kolmeköitelisena, millest esimene hõlmab perioodi varaseimast ajast kuni 1561. aastani, teine käsitleb aastaid 1561 kuni 1877 ning kolmas ajavahemikku 1878. aastast tänapäevani. Kõik kolm köidet on plaanis välja anda 2019. aastal, mil möödub 800 aastat Tallinna ajaloo ühest olulisest tähisest – Taani võimu algusest tulevase Tallinna kohal asunud ala üle. Raamatu sihtgrupiks on nii huviliste laiemad ringkonnad kui ka professionaalsed ajaloolased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles