Tallinna volikogu kiitis heaks linlaste tasuta sõidu elektrirongides

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongid
Rongid Foto: Peeter Langovits

Linnavolikogu tänase otsuse kohaselt saavad tallinlased peatselt hakata linna piires ka elektrirongiga tasuta sõitma.

Volikogu andis linnavalitsusele voli sõlmida Elektriraudtee ASiga lepingu piletihindade hüvitamise kohta. Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul võtab Tallinn endale lepinguga kohustuse kompenseerida linnaeelarvest Elektriraudtee ASile tallinlaste tasuta sõidust saamata jääva tulu. Lepingu kohaselt on see summa 375 000 eurot, millest tänavu kantakse üle 75 000 eurot. Pärast lepingu sõlmimist saavad rahvastikuregistri järgi Tallinnas elavad inimesed võimaluse sõita elektrirongiga tasuta Tallinna linna piires (esimeses tsoonis). Lepingu esialgne lõpptähtaeg on 31. detsember 2014.

«Eesmärgiks on paremini siduda reisirongid ühistranspordivõrku ja anda sellega inimestele rohkem valikuvõimalusi, aga ka suurendada elektrirongide kasutatavust, mis on kindlasti mõistlik,» ütles abilinnapea.

Tallinlastele aasta algusest antud tasuta sõidu õigus linnatranspordis suunas ta sõnul paljud seni rongi eelistanud inimesed kasutama sagedamini busse, trolle ja tramme. Nüüdse sammuga püütakse ühissõidukite koormust ühtlustada.

Sõidusoodustust saavad linlased elektrirongis tõendada klienditeenindajale esitatava isikustatud ühiskaardiga, mis kehtib koos Eesti Vabariigis väljastatud isikut tõendava dokumendiga. Vastavalt tegelikult sooritatud sõitudele tasub linn Elektriraudtee ASile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles