Politsei kontrollis Tallinna sadamas juhtide joovet ja relvaomanike dokumente

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks relvaomanike dokumentidele kontrollisid politseinikud ka autojuhtide joovet.
Lisaks relvaomanike dokumentidele kontrollisid politseinikud ka autojuhtide joovet. Foto: Mihkel Maripuu

Politseinikud kontrollisid eile koos Soome kolleegidega Tallinna reisisadamas kahelt laevalt saabunud sõidukijuhtide joovet ning seda, kas tulirelvadega riiki saabunud relvaomanikel on kaasas vajalikud dokumendid.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) korrakaitsepolitseiosakonna politseikapten Sven Põierpaasi sõnul on joobekontroll laevalt mahasõitmisel juba suhteliselt tavapärane, ent tulirelvadega piiri ületamisel nõutavate dokumentide kontrolli tehti sellises mahus esmakordselt, teatas PPA.

«Kuna mitmed jahimehed ja laskesportlased on relvaga riigipiiri ületades jätnud vormistamata nõuetekohased dokumendid, otsustasime Soome politseiga koostöös kehtivatele reeglitele tähelepanu juhtida,» selgitas Põierpaas.

Joobekontroll oli laevareisijatele üllatuseks, ent tulirelvaomanikke teavitati eesootavast politseikontrollist juba laeval ning paluti sadamasse jõudes ise pöörduda politseinike poole nõutavate dokumentide esitamiseks.

Politsei kontrollis viit jahiseltskoda ja kaasa võetud tulirelvade dokumentatsiooni. Paaril korral võeti ühendust jahimeeste eestipoolsete võõrustajatega, et veenduda jahikutse tõepärasuses.

Muu nõutav dokumentatsioon oli relvavaldajatel korras ja kokkuvõttes ei tuvastatud ühtegi relvaseaduse rikkumist. Kahjuks leidus aga Eestisse saabunud sõidukijuhtide seas mitmeid alkoholipiirmäära ületajat.

Tulirelvaga Euroopa Liidu sees reisides on vajalik Euroopa tulirelva pass ning jahi või võistluse korraldaja kutse.

Kontroll toimus Soome ja Eesti vahelise korrakaitsepolitsei koostööleppe raames ning analoogne politseioperatsioon on kavas korraldada ka Soome poolel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles