Valimisliit soovib Tallinnas kehtestada oma raha

, teemalehe kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dividendid suurenevad.
Dividendid suurenevad. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Üle-eestiline Valimisliit ja Valimisliit Tallinna Rohelised on oma valimisplatvormides toonud esile vajaduse kehtestada Tallinnas euroga paralleelselt kohalik maksevahend.

«Rööpraha aitab Tallinna ja selle lähiümbruse elanikel maandada euroga seonduvaid riske, luua tegelikku majanduslikku sõltumatust ja süvendada siinset kogukonnatunnet, » leidis Vahur Luhtsalu, Üle-eestilise Valimisliidu kandidaat Lasnamäel.

«Oluline on rõhutada, et Tallinna raha ringlust ja juurdetrükkimist kontrollitakse vaid Tallinnas ja mitte kusagil mujal. Lisaks on Tallinna raha omapärane meene Tallinna külastavatele turistidele ja tõstab huvi meie linna vastu, » täiendas Peeter Liiv, Üle-eestilise Valimisliidu kandidaat Põhja-Tallinnas.

Sellega seoses kutsub Üle-eestiline Valimisliit kunstilembeseid Tallinna elanikke, kunstitudengeid ja -õpilasi, kellele on südamelähedane idee kohalikust maksevahendist, toetama Tallinna oma raha kampaaniat, pakkudes välja ideid, kavandeid, kuidas võiks Tallinna raha nimetada ja milline võiks see välja näha.

Üle-eestiline Valimisliit ootab Tallinna raha initsiatiivgruppi ka inimesi, kel lähedane kokkupuude ja kogemus rahandusega ning omaaegse Eesti krooni emiteerimisega, et välja töötada Tallinna omarahasüsteemi toimimise printsiibid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles