Korteriühistud soovivad, et kõnniteede hoolduse eest vastutaks kohalik omavalitsus

, teemalehe kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval pidasid Tallinnas foorumit Eesti korteriühistud, teemaks «Korteriühistute koostöö omavalitsustega ja Euroopa Liidu struktuurivahendid aastateks 2014-2020». Olulisemad murekohad võeti üles pärastlõunasel kohtumisel poliitikutega, debatil osalesid kõigi suuremate parteide esindajad.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige ja IRL ridades Tallinna volikokku pürgiv Urmas Mardi rõhutas olulise teemana kõnniteede hooldusvastutuse küsimust. «Kõnniteede korrashoid võiks olla kohaliku omavalitsuse ülesanne, sest linn kõnniteede omanikuna kohustab koduomanikku linna käsutuses olevat kõnniteed tasuta hooldama,» sõnas ta. Mardi seisukoha toetuseks tõusis korteriühistute esindajatest publiku seas spontaanne aplaus, seisukohale avaldas toetust ka sotsiaaldemokraatide esindaja Lauri Laats.  Reformierakonna esindaja Tõnis Kõiv tõi positiivse näitena välja Paide, kus taolist mudelit juba katsetatakse ning ka rohelisi esindanud Aleksander Laane leidis, et kõnniteede küsimus tuleks lahendada.

Mardi avaldas ka seisukohta, et kuna «Hoovid korda!» projekt on Tallinna korteriühistute seas populaarne, tuleks sinna linnaeelarvest suunata poole rohkem raha. Keskerakonda esindanud Yana Toom sõnas, et toetab ideed, kui selleks raha jagub. Veel käis Mardi välja idee, et riigi- või linnamaa, mis asub ühistute keskel või ühistu piires, tuleks tasuta anda ühistu kasutusse. «Eks siis ühistu ise vaatab, kas ehitab sinna mänguväljaku või midagi muud,» pakkus Mardi välja erinevaid võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles