Kaaslase surnuks sõitnud noormeest ootab vangistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tallinna vangla.
Pildil Tallinna vangla. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Tallinnas astus täna kohtu ette autoga kihutades kaasreisija surnuks sõitnud noormees, kellele prokurör nõudis šokivangistust.

Raske õnnetus juhtus mullu 9. juuli varahommikul kella 5 ajal Harjumaal Keila vallas Tallinna-Rannamõisa-Kloogaranna maantee 26. kilomeetril, kus 21-aastane Kert sõitis oma BMWga teelt välja ning üle katuse rullunud auto paiskus vastu puud. Autos kaasreisijana viibinud 23-aastane noormees sai õnnetuses raskelt vigastada ja suri päev hiljem haiglas.

Politsei selgitas õnnetuse asjaolude uurimisel, et Kert ületas märgatavalt sõidukiirust, kihutades 109 kilomeetrit tunnis teelõigul, kus suurim lubatud sõidukiirus on 70 kilomeetrit tunnis. Ka ei arvetanud ta kiiruse valikul oma vähese juhtimiskogemuse ja ilmaoludega ning kaotas seetõttu auto üle kontrolli. Samuti sõidutas ta autos reisijaid, kes polnud nõuetekohaselt turvavarustusega kinnitatud.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas Kerdile süüdistuse mootorsõiduki juhile kehtestatud liiklus- ja käitumisnõuete rikkumises, millega on ettevaatamatusest põhjustatud inimese surm.

Kolmapäeval astus Kert kohtu ette, tunnistades süüd ning kahetsedes juhtunut. Põhja ringkonnaprokurör Rainer Amur taotles Kerdile lõplikuks karistuseks ühe aasta ja nelja kuu pikkust vangistust, millest neli kuud tuleks šokivangistusena kohe ära kanda. Ülejäänud karistust ei pöörataks aga täitmisele, kui ta ei pane kaheaastase katseaja jooksul toime uut kuritegu ja täidab kriminaalhooldaja kontrollnõudeid.

Kannatanu esindaja palus Kerdilt välja mõista tsiviilhagi 4500 euro ulatuses. Süüdistatava kaitsja Jaan Tedder leidis, et kohus võiks süüdistatavat karistada tingimisi vangistusega.

Kert on varem kriminaalkorras karistamata.

Harju maakohus teeb kriminaalasjas otsuse reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles