Siselinna kalmistu saab digitaalse infokioski

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siselinna kalmistu graniidist infoviitade kõrvale paigaldatakse digitaalne infokiosk.
Siselinna kalmistu graniidist infoviitade kõrvale paigaldatakse digitaalne infokiosk. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavalitsus eraldab reservfondist Tallinna keskkonnaametile 7138 eurot Siselinna kalmistule infokioski paigaldamiseks.


Siselinna kalmistu Herne värava graniidist infoviitade kõrvale paigaldatakse puutetundliku ekraaniga infokiosk, selgub korralduse seletuskirjast. Kalamaja kalmistuparki paigaldati sarnane infokiosk 2009. aastal. Sarnased infokioskid on teadaolevalt kalmistutel veel ainult Viinis ja Madridis.

Siselinna kalmistu nimetuse alla koondub kaks eri aegadel tekkinud kalmistut, mis asuvad Tartu maanteest pool kilomeetrit läänesuunas, Ülemiste liivaluidetest linna poole. Need on juba 1775. aastal rajatud endine vene õigeusuliste kalmistu, tuntud kui Aleksander Nevski kalmistu, ja 1864. aastal avatud eestlaste Vana-Kaarli kalmistu, kõik kokku pindalaga umbes 18 hektarit.

Siselinna kalmistu digitaalne infokiosk hakkab andma infot kalmistu ajaloo, väravad ja kabelite, väärtuslike kalmutähiste, kultuurilooliste kalmude ja veel paljude asjade kohta.

Infokiosk on puutetundliku ekraaniga ning see on suunatud nii kohalikele elanikele, turistidele ja ka kalmistule maetute omastele. Kalamaja kalmistupargi kogemuse põhjal prognoosib keskkonnaamet kalmistut tutvustavale infokioskile suurt populaarsust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles