Jääpurikad pole veel kedagi vigastanud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpurikad Lauteri tänaval.
Jääpurikad Lauteri tänaval. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi Tallinna tänavaid ääristavad katuseräästastes rippuvad ähvardava välimusega jääpurikad, pole traumapunktidesse veel ühtegi purikaohvrit toodud.


Ida-Tallinna Keskhaigla erakorralise meditsiini osakonna vanemarsti Ingrid Peetrise sõnul pole nende juurde ühtegi purikaohvrit toodud.

«Jääpurikatega seoses pole praegu veel ühtegi traumat olnud,» kinnitas ka Põhja-Eesti Regionaalhaigla kommunikatsioonijuht Inga Lill. Seda, kui palju traumasid on inimesed saanud näiteks libedatel tänavatel kukkudes, haigla statistika ei näita. Ühesuguste traumadena lähevad kirja nii tänaval libisedes kui suusamäel kukkudes saadud vigastused.

Ida-Tallinna Keskhaiglasse on libedaga kukkumisel saadud traumadega 28. detsembrist kuni 7. jaanuarini pöördunud 78 inimest. Neist üle kümne olid sellised, kes vajasid haiglaravi.

Regionaalhaigla traumapunktile pole ebatavaline lumerohkus tööd juurde toonud. «Erakorralise meditsiini osakonda pöördujate arv on selle aasta alguses olnud pigem pisut alla keskmise. Aga traumade osakaal on pöördumiste seas suurem kui tavaliselt. Traumasid on saadud nii kelgutamisel, suusatamisel kui ka lihtsalt lume sees müttamisel. Enamasti on tegemist põrutustega, luumurde on vähem,» rääkis Lill.


Külmumise ehk hüpotermia juhtumeid oli regionaalhaiglas detsembri algusest eilseni registreeritud üheksa. Lille sõnul ei tähenda need ainult tänavalt ära korjatud asotsiaale. Külmunute hulgas oli ka viletsa tervisega eakas inimene, kes ei suutnud ise oma korterit kütta. Samuti on külma saanud mõni inimene, kelle tervis on lihtsalt nii äkki üles öelnud, et ta on tänaval kokku vajunud. Ja loomulikult on ka neid, kes on purjuspäi lumehange magama jäänud. Ida-Tallinna Keskhaiglas pole tänavu ühtegi külmumisjuhtumit veel olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles