Vanalinna elanikud avaldasid meelt lõbuäri vastu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks korraldas Viru ja Müürivahe tänava nurgal meeleavalduse, kus nõuti linnavalitsuselt tegevust vanalinnas lokkava striptiisiäri ja väidetava prostitutsiooni ohjeldamiseks.


Muuhulgas heideti linnaisadele ette, et kahtlase väärtusega asutused tegutsevad linnalt renditud pindadel. Sihtasutuse juhataja Varro Vooglaiu sõnul on inimesed tüdinud kuulamast linnavalitsuse selgitusi selle kohta, et ruumid antakse rendile «toitlustusasutuse» pidamiseks ning edasi puuduvat linnal seal toimuva üle kontroll.

«Juristina võin kinnitada, et on väga lihtne lisada rendilepingusse klausel, mis keelaks inimkeha eksponeeriva või sellega kaubitseva tegevuse linnale kuuluvatel pindadel,» lausus Vooglaid.

Ta soovitas teha ülelinnalise küsitluse, et teada saada, kas mõne linnaosa elanikud tahavad striptiisiklubisid ja muid sedasorti asutusi oma kodude lähedal näha. «Ja kui keegi ei taha, siis jääbki küsimus, et kui on mingisugune antikultuur, lagastamise kultuur, mida mitte keegi ei taha meie linnas näha, siis miks ta peab siin keset meie armsat vanalinna laiutama. Meie vastus on väga selge: ta ei peagi seda tegema,» ütles Vooglaid.

Ta avaldas lootust, et leidub piisavalt inimesi, kes on valmis saatma linnale avalikult sõnumi, et inimestele on selline asi vastuvõetamatu. Üks variant oma meelsuse avaldamiseks on täita ära kontaktandmete väljad vanalinna puhastamist nõudval trükitud petitsioonil, mille saab siis tasuta ümbrikus saata sihtasutusele, kes edastab kogutud allkirjad linnavalitsusele. Teine võimalus on allkirjastada petitsioon sihtasutuse kodulehel.

Et vanalinna elanikud räägivad oma muret tõenäoliselt üsna kurtidele kõrvadele, näitas ilmekalt linnapea nõuniku Meelis Pai sõnavõtt. Mida Pai rääkis ja mida linnakodanikud selle peale arvasid, saab, näha ja kuulda videost.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles