Linlased loodavad meeleavaldusega seksiäri vanalinnast välja puksida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anastasiya Maksymenko

Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks on alustanud kampaaniat «Vanalinn lagast puhtaks», kutsudes linnarahvast 1. oktoobril kell 17.30 Viru ja Müürivahe tänava ristumiskohale meelt avaldama, et nõuda Tallinna vanalinna puhastamist seal vohavast seksiärist.

«Vanalinn on meie rahvuslik-kultuuriline aare ja ühine elukeskkond, mida peame austama, hoidma ja kaitsma. Ometi reostavad vanalinna kultuurilist kliimat koguni 12 stripiurgast ning nende pealetükkivad tänavareklaamid,» seisab ürituse kirjelduses.

Meeleavaldusel on lubanud sõnavõtuga esineda nii mõnedki Tallinna vanalinna kultuurielu- ja hariduse eestvedajad, teiste seas hinnatud lavastaja ja pikaaegne vanalinna elanik Lembit Peterson, EELK kantsler ja Tallinna Toomkoguduse õpetaja Urmas Viilma, muusik ja mitukümmend aastat vanalinna kultuurielu edendanud Jaak Johanson, Katariina käigus Tallinna ühe kõige hinnatuma kultuurikeskkonna kujundamisel juhtfiguuriks olnud Taivo Niitvägi ning Vanalinna Hariduskolleegiumi juhataja Kersti Nigesen.

Seksiäri vastu võitlemisega on asunud tegelema ka Tallinna kesklinna valitsus, kes nõuab siseministeeriumilt ja politseilt aru, miks ei võeta midagi ette juba pikemat aega vanalinnas tegutsevates ööklubides prostitutsiooni tõkestamiseks. Linnaosavanema Mihhail Korbi sõnul on linnaosa juhtide poole pöördunud hulk vanalinna elanikke, kes on nimetanud ka konkreetseid bordellidena tegutsevaid striptiisiklubisid.

Varem on Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) nõudnud tarbijakaitseametilt kampaania «Kumm on seks» viivitamatut peatamist, väites, et see on jämedas vastuolus õige mitme reklaamiseaduse sättega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles