Galerii: lehkavad eluheidikud trammis on saamas igapäevaseks nähtuseks

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnatranspordi AS on ostmas Hispaania trammitootjalt CAF 16 uut liigendtrammi, mis hakkavad kandma Tallinna ühistranspordi uut kujundust. Aasta lõpuks lisandub linna bussiparki 40 uut bussi, mis lähevad esimestena uuele kujundusele üle. Pingutused kvaliteedi tõstmise nimel ei tasu aga ära piirkondades, kus ühistranspordi sõidu muudavad ebameeldivaks määrdunud ja lehkavad eluheidikud.

Uute ühissõidukite vahetamine vanade vastu on kahtlemata lisafaktor, mis annab ühistranspordi kvaliteedile uue tähenduse.

Teisalt tekitab see küsimuse, kuidas tegeleb linnatranspordi aktsiaselts probleemseks saanud asotsiaalsete ühissõidukite kasutajatega, kes uute ühissõidukite puhtuse ja kvaliteedi hoidmisele just kaasa ei aita.

Tallinna linnatranspordi AS-i avalike suhete spetsialisti Urmas Toomingu sõnul on TLT sõlminud ühissõidukites vandaalitsemise ärahoidmiseks lepingu USS Securityga.

«Kui juht märkab salongis midagi sellist, siis annab sellest kohe teada dispetšerile, kes kutsub USS Security patrulli kohale,» ei näe esindaja eluheidikutes probleemi.

Praktikas on aga lood teisti ning talve saabudes muutub probleem «soojaotsijatega» järjest teravamaks.

Kopli trammidel võis täna näha kaheksast trammist kuues eluheidikuid, kes ülejäänud ühissõiduki kasutajaskonna teekonna ebameeldivaks muutsid. Lehka levitavad isikud sundisid avama aknaid või peitma nina jope kraesse.

Vaata pilte galeriist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles