Tarand: Ülemiste järve avamine tõstaks Tallinnas vee hinda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarand ja sõbrad
Tarand ja sõbrad Foto: Karli Saul/SCANPIX

Eurosaadik Indrek Tarand, kes oli laupäeval Mustamäe turul toetamas valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik kandidaati Mart Soidrot, avaldas arvamust ka Ülemiste järve kallasraja avamise kohta , mille eest seisab väidetavalt külaelanike huve esindav Peetri külas elav reformierakondlane Tõnis Kõiv. 

«Ma ei usu, et kõik Peetri küla elanikud sellise lolli plaaniga kaasa minna tahavad,» rääkis Tarand. Tarand nentis, et sel juhul peaks puhta joogivee säilitamiseks veefirma investeerima täiendavatesse puhastusseadmetesse, aga kindlasti ei tehta seda heast südamest.« Tulemuseks on vee hinna tõus,» märkis ta. 

Tarand ja Marek Strandberg on saatnud arupäriva kirja ka volikokku kandideerijatele ja linnapeakandidaatidele, milles soovivad selget seisukohavõttu Ülemiste järve küsimuses.

«Kas toetate Rae valla Peetri küla ühe elaniku tungivat soovi Ülemiste järves supelda, mille tagajärjel senikehtiv Ülemiste kaitsereziim pöördumatult likvideeritakse koos kõigi sellest tulenevate võimalike tagajärgedega? Teadupoolest on Ülemiste järve isepuhastusvõime üsna viimase vindini ära koormatud ja mistahes reostuskoormuse lisandumine tähendab ennetavaid investeeringuid veepuhastusjaama ning vajadusel ka jooksvate kulutuste kasvu, mis võib olla viiendik või isegi mitu viiendikku,» seisab kirjas.

Tõnis Kõiv kirjutas aga omakorda kirja linnapeakandidaatidele, väites, et Strandberg ja Tarand valetavad. «Kahjuks on eelnimetatud kaks kirjasaatjat rajanud oma kirja lähtekoha otsesele valele (järv supluskohaks) ja seega ei ole mingit väärtust ka otsese vale alusel tehtud järeldustel,» teatas Kõiv.

Tallinn, 22. november 2013. Pressinõukogu arutas Tõnis Kõivu kaebust Postimehe veebis 28. septembril ilmunud artikli „Tarand: Ülemiste järve avamine tõstaks Tallinnas vee hinda“ peale ja otsustas, et väljaanne ei ole rikkunud head ajakirjandustava. Otsusega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles