Galerii ja video: Savisaar avas venekeelse kõnega Lasnamäe uue kiriku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lasnamäe Jumalaema Kiirestikuulja ikooni kirik avati täna piduliku tseremooniaga, kus osalesid  Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Kornelius ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Kohale oli tulnud sadu valdavalt venekeelseid pealinlasi,  rahva hulgas võis näha ka Lasnamäe linnaosavanemat Olga Ivanovat ning Riigikogu aseeesimeest Laine Randjärve.

Silmi pühkiv ja palvetav õigeusklik vanainimene viledakskulunud palitu ja pearätiga, tema kõrval nahktagis noormees vaevalt paarikuuse beebiga altari poole liikumas, taoline pilt avanes laupäeva ennelõunal Lasnamäe Jumalaema Kiirestikuulja ikooni kiriku avamisel. Kirikusaal sai suurest hulgast õnnistusesoovijatest tuubil täis, kuid avatseremoonia lõpuks oodati üksteiselt sosinal küsides üht - millal astub üles linnapea Edgar Savisaar?

Pärast metropoliidi tänukõnet ja ordenite jagamist, millest ühe sai ka šikki valgesse pearätti mähitud Ivanova, astuski mikrofoni ette Tallinna linnapea, kes alustas venekeelset tänukõnet. Savisaar nentis, et tänane päev on tähtis ja tähelepanuväärne kõigi eestimaalaste jaoks ning avaldas lootust, et tee kirikusse leiavad ka noorema generatsiooni esindajad. Kõne lõpuosas läks Savisaar üle riigikeelele, andes kirikule üle uusehitise kasutusloa - nüüd ja igavesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles