Video ja galerii: teadlaste ööl tehti trammisõidul pauku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Kas ikka pauku ka tehakse,» uudishimutseb kilekotiga vanem mees, ise laialt naeru kõhistades ja Kopli suunas vuravale teadustrammile hüpates, kui trammiuksel võtab teda vastu teadusteatri vedela lämmastiku katsekast.

Kui Kadrioru poole vurav spetsiaaltramm oli õhtupoolikul peaaegu inimtühi, jagus julgeid eritrammiga sõitjaid alates Tallinna Ülikooli peatusest suisa niipalju, et ühel hetkel sai tramm rahvast täis. Teadusteater verest välja ei löönud ja otse uudishimulike silme all tutvustati vedela lämmastiku omadusi. «Ei tea, kas see juua ka sünnib,» arutasid kaks teismelist plikat omavahel.

Teadlaste öö trammisõidul jõudis nii mõnigi reisija teadusele lähemale kui kunagi varem, seda võis näha uudishimulike nägudelt, ning sõitma tuldi ka siis, kui Kopli poole sugugi asja polnud. «Mõtlesin, et sõidan ka paar peatust ja vaatan, mis te siin teete,» seletas üks proua.

Teadlaste öö lõppakordiks on suur teadusvaatemäng Tammsaare pargis, mis algab täna kell 21.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles