Korteripõlengust päästeti kaheksa-aastane laps

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 15.56 sai Häirekeskus teate, et Tallinnas Läänemere teel tuleb üheksakorruselise maja seitsmenda korruse aknast musta suitsu. Põlengu hetkel viibis korteris üksinda kaheksa-aastane laps, kes oli tule eest rõdule läinud.

Lapse vanemad olid päästjate saabudes maja ees, kuid ei pääsenud sisse lukustatud korteri vaheuksest, mille päästjad kangiga avasid. Päästjad sisenesid korterisse ja tõid välja lapse, kes viidi kiirabiga lastehaiglasse.

Korteris põles üks tuba ning kogu korter sai suitsu- ja veekahjustusi. Samuti said veekahjustusi alumisel korrusel asuvad korterid.  Kustutustööd lõpetati kella 16.33ks.

Menetleja esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse diivani süttimisest. Tulekahju tekkepõhjus ja täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kohapeal töötasid Pirita, Kesklinna ja Muuga päästjad ja päästetehnika, operatiivkorrapidaja ning kiirabi.

Päästjad tuletavad meelde, et lapsi ei tohi üksi koju jätta.  Lapsed ei oska hinnata tuleohtu ning neil puuduvad sageli teadmised, kuidas tulekahju korral käituda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles