Selgusid disainikonkursi «Eesti juurte juurde» võitjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kertu Rattasepa töö «Padinad»
Kertu Rattasepa töö «Padinad» Foto: EESTI DISAINERITE LIIT

Eesti Disainerite Liit kuulutas Disainiöö avagalal välja disainikonkursi «Eesti juurte juurde» võitjad.  Esikoha võitis Kertu Rattasepa töö «Padinad», teise koha Tarmo Piirmetsa valmistatud puidust varjualune ning kolmas koht läks Helen Teigari tööle «Kiik-laud»

Erialaliit kutsus konkursiga disainereid tutvustama avalikkusele pärandtehnoloogia pärleid kaasaegse disaini võtmes. Konkursile oodati traditsioonilistest paikkondlikest kujunduspõhimõtetest arendatud tooteid, mis on oskusi ja käsitöötehnikaid kaasajastades ning uusi tehnoloogiaid integreerides uue väärtuse ja elu saanud (mitte traditsioonilist käsitööd). Sooviti vältida kunstmaterjalidel rahvusmustrite kommertsiaalset produtseerimist, leida loodeti kaasaegseid ja omapäraseid tooteideid ja prototüüpe, mis on valminud oskuslikult pärandtehnoloogiad, vanu materjalide käsitlusi ja stiliseeritud ornamentikat kasutades.

Konkursi nominentide töid saab vaadata Tallinnas, Arhitektuuri- ja Disainigaleriis  26-29. septembrini kell 12-20, samuti 30. septembrist kuni 5. oktoobrini kell 12-18. Näitus on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles