Laupäeval avatakse Lasnamäe vene kirik

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu juunis külastas Lasnamäe kirikut Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill.
Tänavu juunis külastas Lasnamäe kirikut Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill. Foto: Liis Treimann

Laupäeval, 28. septembril avatakse piduliku tseremooniaga Lasnamäe Jumalaema Kiirestikuulja ikooni kirik, mis on sellest peale valmis regulaarsete jumalateenistuste läbiviimiseks.


Pidulik sündmus algab kell üheksa hommikul Jumalaema Kiirestikuulja ikooni sissekandmisega. Sellele järgneb palvus, mis läheb üle pidulikuks liturgiaks, teatas Raepress. Peale jumalateenistuse lõppu pöörduvad orienteeruvalt kell 11.45 tervituskõnega kohaletulnute poole Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Kornelius ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

Lasnamäe linnaosa valitsus palub võimaluse korral saabuda kirikusse ühistranspordiga, et vältida probleeme parkimisega. Kiriku juurde toovad ühistranspordiliinid sõidavad avamispäeval tihendatud graafiku alusel.

Tallinn toetas pühakoja ehitust linna omanduses olevale kinnistule Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku kasuks hoonestusõiguse seadmisega ning kirikuesise väljaku rajamisega - kirikuesisele samanimelisele väljakule on püstitatud patriarh Aleksius II mälestusmärk. Ühtlasi korrastas linn kiriku ja elamurajooni vahelised teed ning rajas bussipeatuse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles