Viimsi taluturul tuleb taas igasügisene ubinapäev

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunad.
Õunad. Foto: Toomas Huik

Sel laupäeval, 28. septembril toimub Viimsi taluturul juba neljandat aastat järjest suur õunateemaline turupäev – ubinapäev.


«Igal aastal oleme ubinapäeval korraldanud mahlapressimise ja taluturu tegevuste kõrvale veel mitmeid huvitavaid üritusi. Sel aastal toimuvad Eesti meistrivõistlused õunagrillimises koostöös Auris Rätsepaga, Grillfesti peakorraldajaga. Kes aga meeskonnana võistelda ei soovi, saab kaasa lüüa meie aasta õunatoidu konkursil,» sõnas Rannarahva Muuseumi haridusprogrammide juht Ilona Säälik.

«Ubinapäeva iga-aastane külaline, suur iseliikuv mahlapress Hiiumaalt, ootab õunaomanikke väikese tasu eest õunamahla pressima. Inimestel tuleb ainult õunad ise kohale tuua ja mahlapress pressib mahla nende eest ise ära. Mahlapress töötab ka sel aastal nii laupäevasel talgupäeval kui ka pühapäeval,» ütles Rannarahva Muuseumi turundusjuht Mailis Alt.

Ubinapäeval on müügil ka suures valikus õunu ja õunatooteid, viljapuuistikuid ning õunakorve. Turupäeval toimub suur õunasortide näitus ning degusteerimine. Räägitakse tervislikust toitumisest, õpetatakse õunapuid istutama ning lõikama. Lapsed saavad harjutada õunte koorimist ja kaasa lüüa veel mitmes põnevas tegevuses. Vabaõhumuuseumi perenaine Hilja õpetab õunakrõpse tegema. Toidublogijad näitavad õunaküpsetamise meisterklassi Blogipuhvetis, mis sel korral tõesti ainult õunatoite pakub.

Ubinapäevale on oodatud kõik imemaitsvad ja põnevad õunatoidud, mis saaks omavahel mõõtu võtta. Parima toidu valivad välja tõelised toidueksperdid Nami-Nami kokandusportaali looja Pille Petersoo eestvedamisel.

Taluturg avab väravad 28. septembril kell 10 ning teemapäeva üritused lõppevad 16. Ubinapäev on kõigile tasuta.Täpsem info ubinapäeva kohta on Rannarahva Muuseumi veebilehel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles