Vastuvõtt TTÜ avatud õppesse oli üliedukas

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikool.
Tallinna Tehnikaülikool. Foto: Marina Pushkar

2013. aasta sügissemestri vastuvõtt Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) avatud õppesse on edukalt lõppenud.


Tänaseks on avatud õppe keskuse kaudu sõlmitud 1996 täiendusõppuri õppeteenuse lepingut, mille kogumaht on ligi kolm korda suurem kui 2012. aasta sügissemestril.

Läbi avatud ülikooli on enim deklareeritud majandusteaduskonna, infotehnoloogia teaduskonna ja sotsiaalteaduskonna õppeaineid. Populaarsed on ka matemaatika-loodusteaduskonna ja ehitusteaduskonna õppeained.

«Inimesed soovivad õppida ja end täiendada olenemata vanusest. Otsus õppima asumiseks langetatakse peale põhjalikku vajaduste ja võimaluste kaalumist,» sõnas avatud õppe keskuse arendusjuht Kadi-Ingel Kungla.

«Aina julgemalt otsustavad inimesed oma elus erialaselt kannapööret teha ja õppida täiesti uut eriala. Samas on palju ka neid noori, kes kõrgete lävendite tõttu üliõpilaseks ei pääsenud. Avatud õppes saavad nad aega kaotamata alustada õpinguid ja/või testida õppevormi ning eriala sobivust. Järgmisel õppeaastal saavad need noored kindla sihiga silme ees kandideerida uuesti üliõpilaseks,» märkis Kungla.

TTÜ avatud õppes õpitakse individuaalse õpingukava alusel. Õppijatel on võimalik valida kõikide õppekavade õppeaineid, mida pakuvad TTÜ erinevad teaduskonnad ja kolledžid. Vastuvõtt on kaks korda aastas – sügis- ja kevadsemestril. Järgmine vastuvõtt algab 2014. aasta jaanuaris.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles