Muusikapäev paneb paljud Tallinna paigad kaunilt helisema

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste keskuses esineb muusikapäeval Tallinna Ülikooli kammerkoor.
Ülemiste keskuses esineb muusikapäeval Tallinna Ülikooli kammerkoor. Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusvahelisel muusikapäeval, 1. oktoobril toimub Tallinna eri paikades üle 30 tasuta kontserdi.


Kontserdid toimuvad Telemaja kohvikus, Solaris keskuses, Jaani, Oleviste, Kaarli ja Toomkirikus, Tallinna 32. keskkoolis, Gustav Adolfi gümnaasiumis ja ülikoolides (Tallinna Ülikool, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia jm.), aga ka St. Patrick´s pubis, liiklusregistri Tallinna büroos, DNB pangas, Tallinna bussijaamas, KuKu klubis, Rocca al Mare ja Ülemiste keskuses ja mujal. Esinejateks on eri stiile viljelevad muusikud.

Nii esinevad liiklusregistri Tallinna büroos Jaak Sooäär (kitarr) ja Raul Vaigla (basskitarr), Jaani kirikus Filharmoonia kammerkoor, bussijaamas sopran Pirjo Püvi ja pianist Piia Paemurru, DNB pangas Mati Palm, Pavlo Balakin (mõlemad bass) ja Helin Kapten (klaver), Ülemiste keskuses Tallinna Ülikooli kammerkoor, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias Kadri Voorand ja kvartett.

Muusikapäevade korraldajad on kindlad, et oma kontserdi ja esineja leiab mahukast programmist igaüks. Õhtul toimub Estonia kontserdisaalis muusikapreemiate üleandmine, mida saab jälgida otseülekandes ka Eesti Televisioonist.

Rahvusvaheline muusikapäev algatati 1975. aastal ja seda tähistatakse üleilmselt 1. oktoobril. Sel päeval pööratakse muusikale rohkem tähelepanu ning püütakse tagada kõigile huvilistele juurdepääs muusikale. Muusikapäeva programmi saab vaadata siin.
Muusikapäeva toimumist toetab teiste seas ka kultuuriväärtuste amet.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles