Täna algavad Tallinna tudengite sügispäevad

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tudengite sügispäevade traditsiooniline rongkäik möödunud aastal.
Tallinna tudengite sügispäevade traditsiooniline rongkäik möödunud aastal. Foto: Peeter Langovits

Täna saavad rongkäiguga ja sellele järgneva öölaulupeoga alguse Tallinna tudengite sügispäevad. Seekordsed tudengipäevad toimuvad 25.-28. septembril ning nelja päeva jooksul on tudengite ja tudengimeelsete külastada ligi poolsada erinevat sündmust.

Sügispäevad avatakse traditsioonilise rongkäiguga Raekoja platsilt, mis liigub Vabaduse väljakule, et alustada kell 21 isamaalise öölaulupeoga. Ühislaulmisel loovad rütmi TTÜ puhkpilliorkester ja viisi aitavad pidada kõrgkoolide erinevad laulukoorid koos Ivo Linnaga, kuid eelkõige saab sõna publik ise.

Ametlik hilisõhtune avapidu peetakse klubis Hollywood, kus valitakse tänavune Tudengi Džentelman. Paralleelselt toimub samal ajal Weekendi Suvetüdruku valimine.

Sügispäevade ajal toimub ka tudengi- ja lühifilmide festivali Sleepwalkersi tutvustus, mille raames linastuvad filmid Tudengi Öökinos. Programmist olulisimad on vestlusõhtu teemal «Elulised õppetunnid», kus härrad Turovski, Jüssi ning Vseviov jagavad kogemusi noorusest, mis tagasi vaadates on neid enim mõjutanud. Härraseid modereerib Ingrid Peek ja toimub «Hallo Kosmos!» avalik salvestus.

Kõik majandushuvilised on oodatud neljapäeva õhtusele ärivisioonile EBSis teemal «Väärtused äris 21. sajandil». Kahel õhtul toimub linnas legendaarne Saku XXL pubiralli. Muusikalisi elamusi saab kogeda HETKes, Sinilinnus ja Tallinna Ülikoolis toimuval lõpupeol. Laupäeval on fookus harivatel loengutel, mida peetakse kohvikus Wabadus ning on kõigile soovijatele tasuta.

Tudengipäevade koduleheküljel on võimalik lugeda uudiseid sündmuste kohta, erinevaid arvamuslugusid ning lisaks peavad tudengid seal blogi oma igapäevaste toimetuste kohta. Sündmustel saab silma peal hoida ka Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles