Politsei ajas kodutud enne tulekahju majast välja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvel Alasi tänava öömajas ööbiva kodutu Juri arvates tähistasid hukkunud saatusekaaslased ilmselt eile alanud õigeusu jõulupühi ja selle käigus ilmselt maja põlema läkski.
Talvel Alasi tänava öömajas ööbiva kodutu Juri arvates tähistasid hukkunud saatusekaaslased ilmselt eile alanud õigeusu jõulupühi ja selle käigus ilmselt maja põlema läkski. Foto: Priit Simson.

Politseipatrull ajas eile õhtul umbes poolteist tundi enne traagilise lõpuga tulekahju kodutud Vana-Kalamaja tänava tühjalt seisvast elamust välja.


Päästeamet sai eile kell 20.24 teate, et aadressil Vana-Kalamaja 48 põleb lahtise leegiga kahekorruseline puumaja. Tuletõrjujate kohale jõudes põles kahekorruselise puitelamu teine korrus lahtise leegiga ja tuli levis esimesele korrusele ning pööningule. Tules hukkusid üks naine ja kolm meest, päästjad leidsid kustutustööde käigus majast ka surnud koera.

Sama hoone omanik oli umbes poolteist tundi varem politseisse helistanud ning palunud hoonesse tunginud kodutud sealt välja ajada. «Vana-Kalamaja 48 asuva elamu omanik kutsus politsei 5. jaanuaril kell 18.50. Vähem kui kümne minutiga kohale jõudnud patrull kontrollis hoones viibinud isikuid, ajas nad majast välja ja selgitas maja omanikule taaskord, et hoone omanikul lasub kohustus tagada, et kasutuses mitte olevasse majja ei saaks siseneda võõrad isikud,» ütles politsei ja piirivalveameti (PPA) põhja prefektuuri pressiesindaja Martin Luige.

Ta lisas, et politseipatrull oli viimastel päevadel sedasama hoonet kontrollinud veel kaks korda: kõigepealt 2. jaanuaril ja seejärel 4. jaanuari ööl vastu 5. jaanuari.

Politsei alustas juhtunu kohta kriminaalmenetluse karistusseadustiku selle paragrahvi alusel, mis käsitleb kahe või enama inimese surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Abilinnapea Taavi Aas tõdes, et ametnikud on selliste juhtumite ennetamiseks teinud kõik, mis nende võimuses. «Linn on pidevalt tühjade majade probleemiga tegelenud. Oleme püüdnud tühjalt seisvate hoonete omanikke mõjutada ning enamus neist on asja tõsiselt võtnud hoonete sissepääsud korralikult sulgenud,» ütles Aas.

Abilinnapea sõnul trahviti äsja tuleroaks langenud elamu omanikku alles eelmisel kuul. Hoonet käis hiljuti kontrollimas ka mupo, kellel pole paraku õigust kedagi hoonest välja toimetada. «Tean veel niipalju, et majja tunginud kodutute näol oli tegemist suhteliselt agressiivse seltskonnaga, kes olevat hoonet sulgema läinud töömehi vägivallaga ähvardanud,» lausus Aas.

Alasi tänava öömajas ööbiva kodutu Juri sõnul oli tules hukkunute näol tegemist üsna tüüpilise kodutute seltskonnaga, kellelt alkoholilembus on viinud esmalt töö- ja seejärel elukoha. Üks hukkunu olevat olnud endine meremees, venekeelse seltskonna teiste liikmete tausta ta ei teadnud.

Varjupaika ei läinud hukkunud tema sõnul ilmselt seetõttu, et seal ei saa vabalt alkoholi pruukida. Tulekahju kohta arvas Juri, et küllap tähistas seltskond eile alanud õigeusu jõulusid kõvema joomisega ning keegi neist jäi pärast põleva suitsuga kaltsuhunnikusse magama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles