Kalle Klandorf avaldas põnevusromaani

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Praegune Tallinna abilinnapea, endine kriminaalpolitseinik ja eriteenistuse juht Kalle Klandorf esitles restoranis Clazz oma uut põnevusjuttu «Palgasõdur».


Raamatu tegevus toimub Eesti Vabariigi algusaegadel, kui pandi toime palju valgustkartvaid tegusid. «Raamatu (anti)kangelase eluohtlike seikluste kaudu saab autor avaldada palju sellist infot, mida ta oma värvikast ja ohtlikust töisest minevikust ilmselt kunagi nende tõeliste nägude ja nimedega avaldada ei saaks,» lubab «Palgasõduri» tagakaas. Poolelulisele kriminaal- või põnevusromaanile lubab autor ka järge.

Raamatu on ekspolitseinik pühendanud abikaasa Merlele, kellega tutvumisest möödus äsja 39 aastat. «Võib tekkida küsimus, et miks abikaasat meeles pidada, kui tegemist on hoopis kriminaalromaaniga. Aga asi on selles, kui mehel ei ole tugevat tagalat, siis on ta kriminaalpolitseinikuna null. Merle on kõik need 39 aastat seda tagalat mulle pakkunud,» selgitas Klandorf.

Raamatu kirjastaja Inga Raitar rõhutas, et autor oma raamatult kasu ei taotle. «Tänu sellele on see raamat mitte ainult taskukohases formaadis, vaid ka väga taskukohase hinnaga,» ütles Raitar. Tõepoolest, näiteks Apollo raamatukauplustes on ligi paarisaja-leheküljelise «Palgasõduri» hinnaks vaid 9.35. Ka raamatuesitlusel said kõik soovijad kriminulli endale tasuta. Kelle tahtmist, võis vastutasuks teha taskukohase annetuse Hilariuse kooli heaks.

Valitud katkendeid «Palgasõdurist» saab TallinnCityst lugeda homme.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles