Õun on sel nädalal Tallinna toidukohtade staar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eva Palu

Tallinna toidukohtades kestab Tervise Arengu Instituudi puu- ja köögiviljade söömise teavituse «Sööme ära» raames eripakkumiste nädal. Käesolev nädal on pühendatud õuntele – neist tehakse mahla, keeksi, püreesuppi ja muudki.

Kadrioru kohvikus NOP pakutakse gluteenivaba õunakeeksi, lisaks värskelt pressitud õunamahla ja kui ilm laheb külmemaks, siis teeb NOP sellest ameeriklaste kombel sooja siidri.

Samuti kadriorus asuv Katarinenthal on menüüsse võtnud õuna- pastinaagi püreesupi pardimaksavahuga, parmesanipaneeringus broilerifilee õuna- kooresinepi kastme ja läätsehautisega, ei puudu ka vanaema õunamahl.

Restoran Platz Rotermanni kvartali südames pakub Õuna-pirnisalatit fetajuustu ja pähklitega, küpsetatud sealiha juursellerikreemi ja ahjuõuntega, Külmsuppi õuntest ja jogurtist  ürdikohupiima ja karamellpähkliga, Õunte ja mandlitega täidetud kalkunifileed kartulipüree ja valgeveini-kastmega, ahjuõuna vanillijäätise ja calvadosega jpm.

Juusturestoran St.Michel kostitab õunanädalal röstitud kõrvitsa-õuna supi, BBQ  sealiha ja värskekapsa-õuna toorsalatiga, kohupiima täidisega ahjuõunaga vaniljekastmes ning muu hea-paremaga, mida õunast valmistada saab.

Care More Viru Keskuses pakub õunanädalal Õunasiidrimarinaadis pardikoiba kartulipüree ja karamellitud õuntega, Õuna-pastinaagi püreesuppi pardimaksavahuga ja broileri poolkoibasid õuna-kooresinepi kastme ja riisiga.

Mamos pakutakse õunanädalal mamoeinet kodujuustu, mee ja õuntega, õuna-kaneeli ja ingveri muffineid ja värsket vegetaarset salatit grillitud bataadi ja rohelise õunaga. Muidugi ei puudu ka värskelt pressitud õunamahl ning troopiline ja ahjuõuna smuuti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles