Päästjad vallutasid joostes Swissoteli

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Swissotelis võistlesid päästjad Kõrghoone Kuninga tiitlile, Politseiaias käis samal ajal Pritsumehe võistlus.


Kõrghoone Kuninga võistluse tiitli võitis Siim Rikolas Rakvere päästekomandost,Pritsumehe võistluse võitis teist aastat järjest Alor Kasepõld Tõrva päästekomandost.

Rikolas tõusis ligi 22kilogrammise päästevarustusega Swisotelli 30. korrusele ajaga kolm minutit 58,6 sekundit. Paremuselt teise aja saavutas leedulane Laurynas Urbonavicius ajaga neli minutit 10,3 sekundit, kes võttis võistlusest osa külalisena. Kolmanda koha sai nelja minuti 13, 2 sekundiga Imre Tiitsaar Assaku päästekomandost. Kõrghoone kuninga tiitlit püüdis ka 16 naist, neist parim oli Jana Sampetova ajaga kuus minutit 25 sekundit.

Täisvarustuses mööda treppe tõusmine võttis nii mõnelgi mehel finišis jalad nõrgaks, üks võistleja aga kaotas finišis teadvuse ning meedikud pidid teda tükk aega turgutama. Mõni võistleja vedas ennast viimastest trepiastmetest üles üsna vaevaliselt, mõnel aga paistis veel mitme korruse jagu võhma jätkuvat.

Pärast trepijooksu suundus osa võistlejaid Politseiaeda, kus peeti maha Pritsumehe võistlused. Seal katsuti jõudu neljas harjutuses: takistusriba, voolikuharjutus ja kombineeritud harjutus, arvesse läks ka kõrghoone jooksul saadud tulemus. Individuaalarvestuses tuli võitjaks Alor Kasepõld Tõrva päästekomandost ajaga 11 minutit 35,7 sekundit. Võistkondlikult oli parim Tõrva päästekomando meeskond koguajaga 39 minutit 19,2 sekundit.

Kokku osales kõrghoone kuninga jooksul rekordiliselt 138 võistlejat, Pritsumehe võistlusel osales 33 võistlejat. «Osalejate arv oli sellel aastal rekordiliselt suur, on hea meel tõdeda, et tuletõrjesport on jätkuvalt populaarne,» sõnas võistluste peakohtunik Raoul Raidna.

Kõrghoone kuninga trepijooksu korraldati tänavu 14. korda ning Pritsumehe võistlust 15. korda. Esimene Kõrghoone kuninga võistlus peeti 2000. aastal Sokos Hotel Virus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles