Aas: linn on kodutute probleemiga tõsiselt tegelenud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Пожар. Снимок иллюстративный.
Пожар. Снимок иллюстративный. Foto: Karli Saul

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on linn teinud kõik temast sõltuva, et ära hoida selliseid õnnetusi nagu eilne nelja hukkunuga tulekahju Vana-Kalamaja tänaval.


Abilinnapea sõnul on trahvitud hoone omanikku. Samuti on politsei ja mupo käinud kodutuid tühjana seisvast hoonest minema peletamas.

«Linn on pidevalt selle küsimusega tegelenud ja mitme aasta jooksul selliseid hooneid lammutanud. Kui tegemist ei ole linna hoonetega, siis oleme püüdnud mõjutada nende omanikke. Enamus omanikke on võtnud asja tõsiselt ja tühjana seisvad hooned korralikult sulgenud,» ütles Aas.

Ta lisas, et eile Vana-Kalamaja tänaval põlenud maja omanikku trahviti eelmisel kuul ning omanik on püüdnud ka hoonet kodutute eest sulgeda.

Aasa sõnul käis hoonet kontrollimas ka mupo, kellel pole paraku õigust kedagi hoonest välja toimetada. «Ka hoone omanik ise pöördus selles asjas politseisse ja meie andmetel käis politsei veel eile seda hoonet kontrollimas. Ma ei tea, kas politsei ajas kodutud sealt välja või ainult vestles nendega. Tean niipalju, et tegemist oli suhteliselt agressiivse seltskonnaga, kes ähvardasid hoonet sulgema läinud töömehi vägivallaga,» lausus Aas.

Ta lisas, et linnas on kodututele loodud piisavalt ööbimisvõimalusi, agressiivsete inimestega aga peaks tegelema politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles