Nukuteatri juurdeehitus võib valmida 2015. aasta lõpuks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval kuulutati välja Nukuteatri juurdeehituse arhitektuurse lahenduse ideekonkursi võidutööde autorid, võidutöö «Nagu Teile Meeldib» autoriteks osutusid OÜ Karisma Arhitektid esindajad Risto Parve, Kai Süda, Diana Taalfeld ja Kristo Kaskpeit.


Tallinnas Laia ja Nunne tänava nurgal asuva teatrihoone juurdeehituse suuruseks on plaanitud ligi üks kolmandik olemasolevate hoonete kogumahust. Uude teatrisaali peaks mahtuma 500 vaatajat.

Peale selle ehitatakse kütte- ja ventilatsiooniruumid ning laoruumid valgustajatele, helitehnikutele ja videotehnikutele. Samuti rajatakse väliterrass ning paigaldatakse lift, mis tagab erivajadustega inimeste ligipääsu nii Nuku muuseumi kui Nukuteatri olemasolevatesse saalidesse.

Oktoobri lõpus peaksid tulevasel ehitusplatsil lõppema arheoloogilised kaevamised. «Sealt edasi ootame Tallinna linnast projekteerimistingimusi ning siis saame alustada selle hoone projekteerimise ja ehitamisega,» ütles Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) juhatuse liige Elari Udam.

«Nukuteatri juurdeehituse projekteerimistööd kestavad üks aasta alates projekteerimistingimuste väljastamist linnaplaneerimise ameti poolt ning väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluse läbiviimist konkursi võitjaga. Ehitusprotsessi kestab samuti ligikaudu üks aasta, millele eelneb ehitushanke ettevalmistus ja läbiviimine. Kõige varasemalt valmib teatri hoovihoone 2015. aasta lõpus,» täpsustas RKASi kommunikatsioonijuht Madis Idnurm.

Esimese koha saavutanud töö sai preemiaks 8000 eurot, teise koha töö 6000 eurot ja kolmanda koha töö 4000 eurot. Lisaks määrati 2000 euro suurused ergutuspreemiad võistlustöödele «Klaabu» ja «Vurr». Konkursi preemiafond oli kokku 22 000 eurot. Konkursi tähtajaks laekus kokku 15 võistlustööd.


Arhitektuurikonkursi paremusjärjestus:

1. koht – «Nagu Teile Meeldib». OÜ Karisma Arhitektid. Autorid: Risto Parve, Kai Süda, Diana Taalfeld ja Kristo Kaskpeit.
2. koht – «Mimikri» OÜ Stuudio. Autor: Villem Tomiste.
3. koht – «Aed». OÜ Salto AB. Autorid: Karli Luik, Ralf Lõoke ja Maarja Kask.
Ergutuspreemia – «Klaabu». OÜ Doomino Arhitektid. Autor: Pelle-Sten Viiburg.
Ergutuspreemia – «Vurr». OÜ Kuu. Autor: Joel Kopli.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles