Tallinna ratturitele teeb muret hoiukohtade vähesus

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattad
Jalgrattad Foto: Margus Ansu

Tallinna tehnikaülikooli uuring näitas, et Tallinna jalgratturid peavad suuremateks probleemideks jalgratta hoiukohtade vähesust ning rattateede võrgu katkendlikkust.

Professor Dago Antov rääkis ERRi raadiouudistele, et üllataval kombel pidasid küsitlusele vastanud ratturid kõige suuremaks probleemiks jalgratta turvalist hoidmist, vahendas ERR Uudised.

«See, et näiteks avalikes kohtades ei ole piisavalt hoiukohti, kuhu saaks ratta turvaliselt kinnitada, ja teine teema, mis välja tuli, oli ka ratta hoidmine kodus, eelkõige kortermajades võib see olla keerulisem probleem,» ütles ta.

Teine mure on tema sõnul jalgrattateede võrgu katkendlikkus või puudulikkus. «Need jupid, mis on täna ehitatud, on üldiselt head ja neid hinnatakse, aga tihtipeale, kui ühest kohast teise sõita, jääb vahele kas täiesti olematu tee või koht, kus jalgrattur peab liikuma üsna ohtlikes tingimustes,» lausus Antov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles