Tallinna loomaaed valmistub sügise saabumiseks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papagoi
Papagoi Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Sügise saabumiseks tehakse ettevalmistusi ka Tallinna loomaaias ja nii on näiteks papagoid kolinud juba õuepuuridest siseruumidesse.

Loomaaia teatel koliti papagoid ilma jahenedes siseruumidesse ning vaid väikesed küünisahvlased kalpsavad troopikamaja õueekspositsioonis sügispäikese paistel vilkalt edasi. Ka elevandid ja ninasarvikud naudivad veel täiel rinnal mahedat sügisilma.

Teisipäeval vaktsineeriti juuli keskpaigas sündinud neli rookassi poega. Külastajate ette ekspositsiooni pääsevad pisikesed rookassid siiski alles kuu aja pärast, kui neid on ka teist korda vaktsineeritud.

Eelmisel nädalal kolisid loomaaeda elama kaks kasetriibikut Oonurmest. Pöidlapikkused pealaelt tagakehani jooksva musta triibu ja hästi pika sabaga Eesti ainsad hüpiklased paistavad näriliste seas silma sellega, et magavad talveund. Isegi suvel, kui temperatuur langeb alla kümne kraadi, võivad loomakesed tardunne jääda. Öise ja varjatud eluviisi tõttu on kasetriibikute elust looduses vähe teada.

Loomaaia töömehed on ette võtnud karumaja vanade karupuuride remondi: betoneeritakse õuepuuri põrandaid ja seinu ning tugevdatakse luuke. Remondi ajaks on vana emajääkaru Vaida suletud sisepuuri. Ka väikeses troopikamajas on osa ekspositsioone varjatud – valmistatakse ette uut sisustust Lõuna-Ameerika papagoide, araraunade paarile.

Homme tähistatakse Tallinna loomaaias aga maailma ninasarvikute päeva. Külalised saavad teada, miks on ninasarvikud jõudnud väljasuremise äärele ja mida teha selleks, et neid päästa. Kõik soovijad võivad voolida endale ka oma õnneninasarviku ning loomaaia teravmokk-ninasarvikute Kibibi ja Kigoma vaderid saavad eksklusiivse võimaluse oma vaderilooma heaks midagi päris oma kätega ära teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles