TLT kuulutas välja 4. trammiliini rekonstrueerimise riigihanke

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnatranspordi ASi juhatuse esimees Enno Tamm.
Tallinna Linnatranspordi ASi juhatuse esimees Enno Tamm. Foto: Toomas Huik

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) kuulutas täna välja rahvusvahelise riigihanke 4. trammiliini taristu projekteerija ning rekonstrueerija leidmiseks.


TLT juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul kooskõlastas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium lõpuks riigihanke tingimused ja nüüd sai lõpuks Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist kaasrahastatava 4. trammiliini rekonstrueerimise projekteerimis- ja ehitustööde tegemiseks.

«See on suur samm edasi, saame alustada reaalsete ehitustöödega, et selleks ajaks, kui esimene uut tüüpi tramm jõuab Tallinna, saaks ta sõita juba uuel rööbasteel,» rääkis Tamm.

Kuna uued trammid hakkavad sõitma ka 3. liinil, uuendatakse sama hanke raames ka Kadrioru trammitee.

Tööde hulka kuulub rööbastee uuendamine 4. trammiliinil, Pärnu maantee depoo territooriumil koos depoosse sissesõiduteega ning Vana-Lõuna ringil. Peale selle tuleb rekonstrueerida kuus veoalajaama ja nende toitekaablid ning 4. trammiliini kontaktvõrk. 3. liinil vahetatakse samuti välja kontaktvõrk ning liini toitekaablid.

Projekti rahastab EL-i ühtekuuluvusfond sihtasutuse Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) kaudu umbes 85 protsendi ulatuses ning ülejäänu Tallinna linn. Hanke pakkumuste esitamise tähtaeg on 6. november ning samal päeval avatakse ka ümbrikud. Tamme sõnul peaks edukas pakkumus jääma 20 miljoni euro piiridesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles