Anvelt soovib Tallinna sotside juhiks saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu liige Andres Anvelt kinnitas, et kandideerib homme sotsiaaldemokraatide üldkogul piirkonna uute juhtide valimisel esimehe kohale.

«Kindlasti tuleb veel kandidaate, aga kes võiks minu tugevaim konkurent olla, ei oska ma öelda,» sõnas Anvelt Postimees.ee'le. Piirkonna praegune juht Jaak Juske kinnitas, et tema rohkem esimehe kohale ei kandideeri, kuna on juba niigi pikalt - kuus aastat - seda tööd teinud.

«Olukord on muutunud, sest sotsiaaldemokraadid on linnas koalitsioonis, võimu juures. Eks oleme ennegi olnud, aga praegu on sotsiaalmajanduslikult selline olukord, et sotsid võiksid endast rohkem anda, milleks on ellu kutsutud,» arvas Anvelt.

Erakonna üheks prioriteediks pidas ta ka järgmisel aastal toimuvateks riigikogu valimisteks valmistumist. 

«Tallinna piirkond erineb teistest seetõttu, et siin on organisatsioon kõige suurem. Kindel eesmärk on seda tugevdada, et see ei oleks nii laialivalguv, ning tugevdada sisemist ühtsust,» rääkis ta.

Arutledes, milline juht ta on, arvas Anvelt, et mingil juhul ei saa teda pidada karmikäeliseks. «Pigem olen alati austanud demokraatia põhimõtteid, aga demokraatiat ei tohi segi ajada anarhiaga, vaid see tähendab väga süsteemset protseduuride järgimist. Et oleks tagatud enamuse huvid, aga arvestatud ka vähemustega.»

Anvelt uskus ka, et tema tööle sotside juhina aitaks kaasa tema senine karjäär politseis, kus tema osavõtul on üles ehitatud mitmed tänaseni tugevad struktuurid. «Mitte kunagi pole ma seda teinud karmikäeliselt, sest karmikäeline juhtimine toob harilikult kaasa inimeste apaatse ja ükskõikse suhtumise eesmärki.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles