Töötud hakkavad lund koristama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötuid rakendatakse põhiliselt labidameeste brigaadides.
Töötuid rakendatakse põhiliselt labidameeste brigaadides. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna ettevõtlusamet eraldas lumekoristustöödel töötute rakendamiseks linnaosavalitsustele kokku 240 000 krooni.


«Iga linnaosa saab selleks otstarbeks 30 000 krooni,» ütles abilinnapea Eha Võrk. «Raha eraldatakse 2010. aasta eelarves töötute rakendamiseks ette nähtud vahendite arvelt. Töötud rakendatakse lumekoristustöödele kõrvaltänavatel, kvartalisisestel teedel ning teistes kriitilisemates kohtades.»



«Töötud rakendatakse kohtades, kus masinatega lume koristamine on raskendatud,» ütles abilinnapea Taavi Aas. «Paraku on palju ka lumest puhtaks lükkamata kõnniteid. Töötute lumetõrjesse kaasamine on praegusel haruldaselt lumerohkel ajal kindlasti tulemuslik. Ühtlasi annab see paljudele töötutele ajutise võimaluse pisutki teenida.»



Aasa sõnul plaanib pealinn lisaks juba reisisaatjatena rakendatud töötutele anda leivateenimisvõimaluse veel paljudele töö kaotanud inimestele, et sellega neil raske aeg üle elada aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles