Tallinnas jätkub lume koristamine täishooga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus.
Lumekoristus. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna tänavatel töötas eile ja täna öösel kokku 37 puistur-sahka, 26 traktorit, 18 kallurit, üks kopp ja kaheksa laadurit, ainuüksi ühe päevaga veeti linnast välja enam kui 4000 kuupmeetrit lund.


Käsitööbrigaade oli väljas 26. Tänavatele puistati kokku 162 tonni kloriide ja 9,8 tonni sõelmeid. Mõneti häiris talihooldust busside lõpp-peatustes valesti pargitud autod ja bussiliiklust ära vedamata lumi, ent üldiselt töötas ja töötab ka praegu ühistransport suuremate häireteta. Töötuid on rakendatud linnaosades lumekoristamisel käsitööbrigaadides.



Abilinnapea Deniss Boroditš märkis, et paraku ei võimalda kehtiv seadusandlus kasutada töötuid lumekoristus- ja muudel avalikel töödel rohkem kui 50 tundi kuus.

«Tallinna linn esitas vabariigi valitsusele ettepaneku muuta tööturuteenuste ja ‑toetuste seadust selliselt, et saaks suurendada töötute töölerakendamise võimalust 50 tunnilt 80 tunnini kuus, kuid paraku riik linna ettepanekut ei toetanud,» tõdes Boroditš.

Kestva lumesaju tõttu võib liiklus olla ajutiselt häiritud, eelkõige seoses lumesahkade kolonnide tööga. Autojuhte palutakse olla ettevaatlikud ja suhtuda arusaamisega ning varuda liiklemiseks aega!

Ilmaprognoos lubab aeg-ajalt lumesadu ja kohati ka tuisku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles