Lapsed evakueeriti spordihallist viie minutiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumi lõhkus Tallinna spordihalli räästakatuse.
Lumi lõhkus Tallinna spordihalli räästakatuse. Foto: Karli Saul

Täna lõuna paiku tegid lapsed ja täiskasvanud Tallinna spordihallis rahulikult kergejõustikutrenni, kui päikese käes märjaks ja raskeks muutunud lumi halli katuselt alla libisema hakkas ning mitmekümne meetri pikkuselt räästakatuse maha rebis. Hallis viibinud inimesed evakueeriti viie minutiga, keegi viga ei saanud.


Herne tänava äärde jääva Tallinna spordihalli direktor Jüri Dorbek tõdes, et lumi on halli katuselt igal aastal alla libisenud. Tänavu on seda lihtsalt nii palju, et räästakatus ei pidanud laviinile vastu ning tõmbas osaliselt kaasa ka külgseina. Mõned aknaklaasidki olid purunenud.

«Sellepärast meil ongi halli küljes suur silt, mis annab tunnistust võimalikust lumevaringust,» ütles Dorbek. «Tänava poole halli kõrvale ei lase me sellepärast ka autosid parkida.»

Dorbek pidas hallis «sõjanõu» ehitajatega, mida kõige kiiremini ette võtta. Ta ütles, et osa töid saab ka seestpoolt teha. Kõige keerulisem on see, kuidas pargi poolt suure kraanaga hoonele ligi pääseda, et allakukkunud katusejäänused üles tõsta ning uus räästakatus ehitada.

Ehitajad on lubanud spordihalli võimalikult kiiresti korda teha, aga sel nädalal kergejõustikuareen Dorbeku sõnul kindlasti uksi ei ava.

1996. aastal valminud Tallinna spordihall kuulub linnale, seda haldab spordi- ja noorsooamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles