Viru keskust ähvardasid pommiga alaealised poisid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Keskusele tehti pommiähvardus ja politsei evakueeris majast kõik inimesed.
Viru Keskusele tehti pommiähvardus ja politsei evakueeris majast kõik inimesed. Foto: Raigo Pajula.

Politsei tegi kindlaks, et eile ähvardasid Tallinnas Viru keskust pommiga alaealised poisid.

Viru keskusele tehtud kaks ähvarduskõnet tehti Tallinnast mobiiltelefonilt. Rääkija oli vene keelt kõnelev noormees, kes tegi pommiähvarduse ja nõudis raha, ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Põldaru BNSile.

Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokuröri Natalja Miilvee sõnul teostatakse poiste suhtes praegu menetlustoiminguid.

Kriminaalmenetlust on alustatud karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb väljapressimist raske tervisekahjustuse tekitamise ning vara hävitamisega ähvardades. Sellise teo eest on võimalik karistada 4-12-aastase vangistusega.

Põldaru rõhutas, et pommiähvardus on raske kuritegu. «Reeglina pommiähvarduste tegijad tabatakse, mida näitab ka käesolev juhtum,» märkis Põldaru.

Tallinna kesklinnas asuv Viru keskus sai pommiähvarduse esmaspäeval kell 15.38. Hoone läbi otsinud päästeameti demineerijad midagi kahtlast ega ohtlikku ei leidnud ning kella 16.50 ajal võisid inimesed Viru keskusesse tagasi minna. Pommiähvarduse tõttu olid Viru keskus, selle all asuv bussiterminal ja Laikmaa tänav üle tunni aja suletud.

Koos eile Viru keskusele tehtud ähvardusega on tänavu Eestis tehtud juba 36 pommiähvardust. Mullu tehti Eestis kokku 21 pommiähvardust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles