Vabatahtlikud asusid suvel mupole appi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästerõngas kaatril.
Päästerõngas kaatril. Foto: SCANPIX

Mupo ja kodanikualgatuse korras tegutsevad ning turvalisuse tagamisele orienteeritud vabaühendused algatasid tänavu suvel kolm pilootprojekti - reservpäästerühm Aegna saarel, vabatahtlike vetelpäästjate valve Harku rannas ja Nõmme naabrivalve patrull.

Kokkuvõtetest selgub, et Aegna saarel suvekuudel järelvalvet korraldanud vabatahtlike rühmal tuli tegelda kokku 238 juhtumiga. Esmaabi tuli anda 24 korral, leiti ja anti vanematele üle kolm kaduma läinud last. Uppumisohus inimeste päästmisega sel aastal kokku ei puututud, samas  vajati politsei abi kahel ja G4S abi samuti kahel korral.

Teine suvekuude perioodiks käivitunud projekt oli vabatahtlike vetelpäästjate järelvalvetegevus Harku järve supelrannas, mis algasi 1. juunil ja lõppes 31. augustil.  Tõsisemaid vahejuhtumeid peale esmaabi andmise ja mõne korralekutsumise Harku rannas sel suvel ei esinenud.

Kolmas algatus oli Nõmme naabrivalve ja mupo vaheline koostööprojekt, kus vabatahtlike algatuse korras moodustati ja pandi liikvele kohalikest elanikest moodustatud patrullid. Patrullid liikusid Nõmme linnaosas ja kaardistasid erinevaid rikkumisi, peamiselt heakorra valdkonnas. Suve jooksul viisid Nõmme vabatahtlikud läbi 22 reidi, mille käigus avastatud rikkumised leidsid kajastamist nii mupo Nõmme piirkonna inspektorite poolt vormistatud väärtegude protokollides kui ka Nõmme linnaosa poolt kavandatud ennetustegevuses.

Lisaks naabrivalvele plaanib mupo tulevikus tihedamat kontakti teistegi vabaühendustega - nagu näiteks Vanalinna selts ja MTÜ Urban Style // JJ-Street Dance Company. Eesmärk on kodanikualgatuse kaasabil leida väljund noorteni, kes oma illegaalse grafitiga tekitavad pahameelt ning korrakaitselisi rikkumisi pea kõikides linnaosades. Läbirääkimised on käinud ka erinevate linnaosade noorsootöötajate kaasamiseks.

Mupo ootab kodanikualgatusel põhinevaid koostööpakkumisi,mis aitaksid linna heakorda ning turvalisust oma kodukohas parandada, kõigilt linnaosade kodanikuühiskonna gruppidelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles