Valimiste eel: Savisaar ja Mõis lähevad loomaaeda ninasarvikute eluruumi koristama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ninasarvik Kibibi sünnipäev Tallinna loomaaias.
Ninasarvik Kibibi sünnipäev Tallinna loomaaias. Foto: Liis Treimann

 Tallinna loomaaia elevandimajas peetakse pühapäeval maailma ninasarvikute päeva, sel puhul lähevad ninasarvikupoisi Kigoma ja -tüdruku Kibibi vaderid Edgar Savisaar ja Jüri Mõis nende eluruumi koristama ja neid toitma.

Tallinna Loomaaias elavad selle aasta kevadest kaks ida-aafrika teravmokk-ninasarvikut, Kigoma ja Kibibi, kes said omale ka vaderid - neid toetavad Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja AS Talot eesotsas Jüri Mõisaga ning DeSheli Salong.

Maailma ninasarvikute päeval saavad vaderid võimaluse oma vaderilooma heaks ka midagi oma kätega ära teha. Nii toimetavadki mõlemad vaderid pühapäeval kella 11–12 ninasarvikute siseboksides, puhastades ja koristades loomade eluruumi ja valmistavad ette toidu ninasarvikute pealelõunaseks söömaajaks.

Suured taimtoidulised loomad ninasarvikud on suuruselt teised maismaaimetajad elevandi järel. Nad on olnud ökosüsteemi oluline osa miljoneid aastaid raadates võsa, säilitades rohumaid, vähendades põlenguriske, väetades maad, aidates kaasa taimeseemnete levikule ja idanemisele. Inimtegevuse tõttu on ninasarvikud sattunud oma eksistentsi äärele. Viimase 40 aasta jooksul on 95% ninasarvikutest hukka saanud – maailma viiest ninasarvikuliigist neli on ohustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles