Naabrite koerad läksid ühe päeva jooksul kaks korda karvupidi kokku

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne, pildil olev koer pole looga seotud.
Foto on illustratiivne, pildil olev koer pole looga seotud. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Õismäel toimus augusti lõpus kaklus kortermajanaabrite koerte vahel  - penid läksid ühe päeva jooksul koguni kaks korda omavahel kiskuma. Pureda saanud peni omanik pöördus abi saamiseks mupo poole.

Kui varahommikune koerte kähmlus lõppes vaid kergema rüseluse, näksamiste ja territooriumi nimel hammaste näitamisega, siis õhtune kaklus lõppes nõrgemale osapoolele kurvemalt – neljajalgne sai reie piirkonnas tõsiselt pureda. Mõlemal korral oli kannatada saanud väiksem loom jalutusrihma otsas, suurem aga hommikul lahtiselt ning õhtuse ründe puhul oli tegemist looma ootamatu reaktsiooniga, mil ta perenaisele ootamatult end tema käest  lahti tõmbas.   

Tunnistaja sõnul pääses koer rihma otsast autost väljumise hetkel, mil perenaine võttis vastu telefonikõnet. Seda hetke ära kasutanud koer rebis end perenaise käest vabaks ning ründas eemal jalutavat naabri koera. Loomakliiniku poolt välja antud tõend kinnitab tagumise reie piirkonnas tekitatud kehavigastusi, mis kiiresti arenesid mädaseks põletikuks.  Loomale määrati antibiootikumide ravikuur.

Koeraomanikud elavad samas majas,kuid omavahelist leppimist  ei toimunud. «Läksin rünnanud koeraomaniku juurde, et saavutada mingitki kokkulepet, näiteks, et ta oma süüd tunnistaks ja kasvõi vabandaks,» kirjeldas kannatanud väikekoera omanik. «Paraku süüdistati  hoopis minu koera.»

Kuna kahetsust ega vabandust ei järgnenud, pöördus kannatanu mupo poole ning taotleb lisaks moraalsele kahjule ka rahalist, loomakliiniku poolt osutatud abiteenuse hüvitamist. Munitsipaalpolitsei Ametile esitatud tunnistuses kahetseb rünnanud  koera omanik toimunut.

Munitsipaalpolitsei Amet palub omanikel arvestada, et koerte käitumine on ette prognoosimatu. Alles hiljuti ründas Järvel perenaise aiaväravast  väljumisel tema selja tagant ootamatult teele koer ning pures möödunud naisterahvast, kes vajas esmaabi. Mupo paneb koerapidajatele südamele, et vastavalt Tallinna linna koerte ja kasside pidamise eeskirjale tuleb loomapidajal välistada looma ärajooksmine ja inimestele või teistele loomadele kallaletungimise võimalus. Eeskirja rikkumisele võib järgneda rahatrahv kuni 800 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles