Lasnamäe saab juurde veel ühe koerte jalutusväljaku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäel Kivila haljasalal avati uus koerte jalutusplats.
Lasnamäel Kivila haljasalal avati uus koerte jalutusplats. Foto: Toomas Tatar

Lasnamäe Mukid ja Murid võivad rõõmustada – reedel, 20. septembril kell 14 avatakse Vormsi 5 haljasalal koerte jalutusväljak.
 

Vormsi 5 koerte jalutusväljak asub Lasnamäe ja Pirita linnaosade piiril ning see on Lasnamäel kolmas ja kogu linnas 15. avalik koerte jalutusala, kus võib lemmiku jalutusrihma otsast lahti lasta. Väljak on jagatud kaheks – suurte ja väikeste koerte alaks. Jalutusväljaku suurus on kokku 1500 ruutmeetrit (1000 ruutmeetrit suurtele koertele ja 500 ruutmeetrit väikestele koertele). Jalutusväljak on piiratud 1,7 m kõrguse aiaga ning väravad avanevad Narva mnt äärsele kergliiklusteele.

Lisaks treeningelementidele on Vormsi 5 koerte jalutusväljak varustatud pargipinkide, prügikastide, koerte väljaheitekastide ja biolagunevate kottide ning välivalgustusega. Väljaku rajamisel on pinda tõstetud ja sissepääsude ümbrusse rajatud kõnniteed, et vältida liigniiskust ja üleujutusi. Väljakut koristatakse, vajadusel remonditakse ning lisatakse biolagunevaid kotte 5 korral nädalas.

Avamisel demonstreerivad Koerteklubi Tubli koerad ja treenerid, kuidas väljakule paigaldatud treeningelemente kasutada – kümne erineva takistuse abil saab proovile panna koera kaugushüppe, kõrgushüppe, tasakaalu, orienteerumise, kuulekuse ja koostöö oskused.

Kaheosalisel kõrgushüppeelemendil ja viieosalisel kaugushüppetakistusel saab koeraomanik ise reguleerida takistuse raskusastet vastavalt oma koera võimetele ja arengule. Treenerite juhendamisel saavad huvilised oma koerad proovile panna. Kõik takistuse edukalt läbinud koerad saavad premeeritud närimiskondiga.

Maikuus avasid linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Arvo Sarapuu koerte jalutusväljaku ka Lasnamäel Kivila tänaval.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles