Tallinncity kohvireid: kust saab varahommikul värsket kohvi ja kohvikõrvast?

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veel mõne aasta eest oli peaaegu võimatu hommikul enne kella üheksat Tallinna kesklinnas tassi kohvi osta. Tänaseks on asi oluliselt paranenud.


TallinnCity kohvieksperimendi tulemus oli rõõmsaks üllatuseks. Nii mõneski kohas võib värsket kohvilõhna tunda juba kell seitse hommikul. Neid kohti, mis alates kella kaheksast kohvi pakuvad, on juba üsna palju. Järgnevas ülevaates mainitud kohvikute avamisajad kehtivad tööpäevadel, puhkepäevadel tehakse uksed reeglina veidi hiljem lahti.

Kui alustada südalinnast veidi kaugemalt, siis kell 7.45 teeb uksed lahti Bibi Pagar, kust saab kohvi nii kohapeal kui kaasa.

Alates kella seitsmest on avatu Coffee In kiosk Liivalaia tänaval lastepolikliiniku juures. Südalinna poole liikudes on alates kella kaheksast avatud Madissoni Grill ja Bar Radisson Blu hotelli esimesel korrusel.

Sealt mõni samm edasi, Kaubamaja tänaval tegutseb alates kella kaheksast kohvik Energia. Ümber nurga Estonia puiesteel on varastel hommikutundidel avatud kohvik Harry ning Coffee In-i kohvipood. Üle tee Tammsaare pargis asuv Coffee In-i kiosk on aga veidi kella üheksat täiesti elutu. Järgmine sama keti kiosk Mere puiestee ja Vana-Viru tänava nurgal on aga jällegi juba kella seitsmest avatud.

Sealsamas on pritsumaja esimesel korrusel kella kaheksast avatud Muusika baar. Viru tänaval on alates kella seitsmest hommikul lahti McDonaldsi McCafe. Tänava teises otsas töötab alates kella kaheksast kohvik Elsebet ning Vene tänava alguses Reval Cafe. Veel üks Reval Cafe asub Müürivahe tänaval kino Sõpruse kõrval ning see koht teeb uksed lahti juba kell pool kaheksa hommikul, nii nagu ka Pärnu maantee ja Sakala tänava nurgal asuv Reval Cafe.

Kogu Raekoja plats on hommikul välja surnud. Ainsaks erandiks on Raekoja all asuv III Draakon, mis on avatud juba kella kaheksast hommikul.

Vanalinna kohvikutega pole päris rahul ka lugeja, kes kirjutas, et Saia Kangi kohvikust, millel olid uksed kutsuvalt lahti ja lett täidetud, saadeti kohvisooviga sisseastunu neli minutit enne 9 igatahes minema, väites, et teenindus algab kell 9.

Nunne tänaval on aga Pagaripoiste kohvik, mis avab uksed kell kaheksa hommikul ja kus saab kohvi nii kohapeal kui kaasa.

Vabaduse väljakul saab juba alates kella seitsmest kohvi R-Kioskist ning Otsa-kooli juures asuvast Coffee In-ist.

Kadriorus saab hommikukohvi ja maitsvaid saiakesi Vesivärava kohvikust, mis on avatakse esmaspäevast reedeni juba kell pool kaheksa, laupäeval tasub kohvisappa tulla alates kella kaheksast hommikul.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles